Снимка: Емилия Костадинова, Дума64 от членовете на НС на БСП,

...
 Снимка: Емилия Костадинова, Дума64 от членовете на НС на БСП,
Коментари Харесай

Най-влиятелните в БСП поискаха нов пленум заради разправата с кандидатите от Варна! Ето какво написаха на Нинова

 Снимка: Емилия Костадинова, " Дума "

64 от членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия, които са една трета от целия съвет, желаеха осъществяване на изключително съвещания на Националния съвет на партията. Причината е, че съгласно тях е нарушен жестоко устава ѝ с решението да се в профил водачът на Българска социалистическа партия – Варна Борислав Гуцанов като лидер на листата за локалния избор в морския град.

Сред имената на поискалите нов пленум са Сергей Станишев, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Георги Пирински, Велислава Дърева, Антон Кутев и още доста от най-изтъкнатите персони в социалистическата партия.

„ Решението за Варна бе гласувано и при невиждан отвод и лишаване на думата на редица членове на Народно събрание, без изясняване на събитията и без нужната полемика всъщност, което го прави нестимулирано и голословно “, написа в настояването, изпратено до водача Корнелия Нинова.

Видните персони в управлението на Българска социалистическа партия на процедура дават опция на председателката си да излезе сама от сложната обстановка. Събраните подписи обаче са задоволителни с цел да изискат те сами провеждането на нов пленум, даже и Нинова да не пожелае това.

Според осведомени, обстановката с незачитането на волята на Горско стопанство във Варна кой да ги показва на локалния избор се е трансформирала в една от най-сложните в цялата история на Българска социалистическа партия. По мнението на мнозина, обстановката с такова опълчване на водача е без казус, най-малко не и в обозримото минало на социалистите. Ето и целия текст на към този момент импортираното искане за осъществяване на ексклузивен пленум:

 

„ Изразяваме нашето надълбоко безпокойствие и огромна угриженост по отношение на някои от взетите решения за одобряване на претендентите за кмет на община и кандидатски листи за общински съветници, както и от метода на осъществяване и управление на съвещанията на Народно събрание. Председателят на Народно събрание и водещите на съвещанието, срещу Устава на Българска социалистическа партия постановиха по недемократичен метод решения, за издигане на претенденти за кметове и листи с претенденти за общински съветници обратно на съществени правила на вътрешнопартийна народна власт. Тези решения блокират и разединяват работата на обособени общински организации на Българска социалистическа партия (напр. Варна, Сандански), и не способстват за постигането на поставената съществена политическа цел – продобиване на идните локални избори. Решението за Варна бе гласувано и при невиждан отвод и лишаване на думата на редица членове на Народно събрание, без изясняване на събитията и без нужната полемика всъщност, което го прави нестимулирано и голословно.

Водени от задачата за продобиване на локалните избори, от желанието за одобряване на демократичното единение в партията; като отстояваме праволинейно правилото за демократично присъединяване и изчерпателен разговор при взимане на решенията в Народно събрание, най-категорично настояваме за неотложно насрочване от ИБ на незабавно съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Свикване на съвещание на Народно събрание в най-спешен порядък е извънредно неотложно за постигането на единодушие в работата на обособени общински организации и оптимално положителното им показване на локалните избори 2019 година Предлагаме на ИБ на Народно събрание да насрочи съвещанието при следния дневен ред, подсилен от 64 членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия, с което да се даде опция да се дискутират обикновено и да се преразгледат обособени решения за одобрени претенденти:

1.Отменя решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 15.09.2019 година по т. 1 в частта за претендентите на Варна, заради неговото оповестяване в нарушаване на Устава.

2. Потвърждава позицията на Народно събрание на Българска социалистическа партия против поддръжката за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на община Варна.

3. Преразглеждане на решението на Народно събрание на Българска социалистическа партия от 03.09.2019 година за одобряване на претенденти за локални органи в община Сандански. “

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР